Polo

Polo kaldes ofte for “hockey på hest”. Sporten siges at være verdens ældste holddisciplin, den kan dateres over 2500 år tilbage. Oprindeligt er den en form for krigssimulation, der skulle træne kavaleriet til slagmarken. Først i det 19. århundrede bragte angloindiske officerer spillet til de øvrige verdensdele og i dag dyrkes polo i over 90 lande i verden. I Danmark er polo dog stadig en relativt ny disciplin, men interessen for den ikoniske “kongesport” er stigende.

 

Poloheste er lette at styre ikke så store og har et roligt sind. Der spilles med 2-4 spillere (på hest) på hvert hold. Antal spillere og boldens størrelse afhænger af banens dimensioner og underlagets beskaffenhed – det kan være græs, sand, ridebane og sågar sne.


Spillerne skal score mål ved at slå til bolden med en knap halvanden meter lang kølle fra hesteryg. Køllen holdes i højre hånd, mens den venstre styrer tøjlerne. Der er mål i begge ender af banen og der spilles i typisk 4-6 perioder af 7½ minutter med hesteskift efter hver.

 

Kombinationen af bold- og holdsport i den historiske hestesport er dragende for mange. Copenhagen Polo Club tilbyder interesserede prøvetimer og fast ugentlig træning på klubbens heste. De meget styrbare heste gør polo attraktivt – også for de, der aldrig har redet før. Stadigt flere stifter bekendtskab med sporten enten som spiller eller som tilskuer til de stigende antal populære poloshows i Danmark. Hos Copenhagen Polo Club kan man, som noget helt unikt, også prøve polo som firmaudflugt eller polterabend – også selvom man aldrig har redet før.

 

Læs mere om polo hos Copenhagen Polo Club.